Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

Waarom Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

Risico Inventarisatie en Evaluatie RI&ERisico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is volgens de arbeidsomstandighedenwet verplicht. Werkgevers zijn verplicht risico’s (gevaren) binnen hun organisatie te inventariseren en te evalueren met betrekking tot de veiligheid en gezondheid. Doe dit niet alleen omdat het verplicht is maar juist voor de veiligheid, gezondheid en welzijn van uw werknemers.

Proveiance kan u helpen bij zowel een Taak Risico Analyse (TRA) als de wettelijke Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) binnen uw organisatie. Voor meer informatie: Productfiche RI&E en toetsing door kerndeskundige

Wat is een Taak Risico Analyse (TRA)

Een Taak Risico Analyse (TRA) is een middel om de risico’s (gevaren) van projectmatige taken (werkzaamheden) binnen uw organisatie te analyseren en deze vervolgens te inventariseren.

Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) voor uw organisatie

Proveiance is ervaren in het maken/verzorgen van elk soort Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en kan u onder andere de volgende diensten aanbieden:

 • Opstellen van de wettelijke Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).

  Wij helpen u graag verder met uw Risico Inventarisatie en Evaluatie RI&E. De methode wordt in overleg besproken omdat er diverse mogelijkheden zijn.

  Taak Risico Analyse TRA

 • Maken van “echte” taak risico analyse (TRA).
  Vaak worden TRA’s van achter het bureau gemaakt door 1 persoon (veelal de KAM coördinator). De geïdentificeerde risico’s blijven dan meestal beperkt tot de algemene risico’s van een karwei. Feitelijk gezien is hier dan sprake van een taakgerichte RI&E. Op zich niet verkeerd, maar het is niet specifiek genoeg voor een karwei wat als hoog risico gezien wordt.
  Een “echte” TRA is maatwerk en bevat dus de karwei specifieke risico’s. Een goede taak risico analyse (TRA) komt alleen tot stand als een team van vakdeskundigen (bijvoorbeeld een operator, maintenance technician, bouwkundige e.d.) de risico’s met elkaar bespreken. In alle andere gevallen is de term “TRA” niet terecht en is het een taakspecifieke Risico Inventarisatie en Evaluatie RI&E.
 • Verdiepende Risico Inventarisatie en Evaluatie
  Het kan nodig zijn om een verdiepende Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) uit te voeren omdat bepaalde zaken meer aandacht behoeven. Denk bijvoorbeeld aan:
  -gevaarlijke stoffen;
  -biologische agentia;
  -fysieke belasting.
  Proveiance biedt ondersteuning bij elk soort verdiepende Risico Inventarisatie en Evaluatie RI&E
 • HAZOP studies
  De HAZOP methode (Hazard and Operability Analysis), ook wel storingsanalyse genoemd is de standaardmethode voor het identificeren en evalueren van procesafwijkingen.
  Proveiance kan ondersteuning bieden om een HAZOP uit te voeren voor uw bedrijf

Risico analyses Hazop